دسته بندی : اروپا

اطلاعات کلی درباره قبرس

جمهوری قبرس کشوری جزیره‌ای است. این کشور به دو بخش ترک‌نشین و یونانی‌نشین تقسیم می‌شود که در آن هردو زبان ترکی و یونانی رسمی هستند. یونانی‌ها ارتودوکس و ترک‌ها مسلمان هستند. در سال ۱۹۷۴ دولت سراسقف ماکاریوس، رئیس جمهور وقت قبرس، در کودتایی به تحریک حکومت نظامیان یونان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین کنندگان حق حاکمیت قبرس، واحدهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد که عملا باعث تقسیم این جزیره شد.

پرچم کشور قبرس

پرچم کشور

زمان به وقت قبرس

آب و هوای هم اکنون قبرس

موقعیت جغرافیایی قبرس در نقشه جهان

آب و هوای قبرس (Cyprus Weather)

قبرس به خاطر آب و هوای معتدلش در دنیا مشهور بوده و از سالم‌ترین و بهترین آب و هوای مناطق معتدل مدیترانه‌ای برخوردار است. در طول سال، حدود ٣٢٠ روز آفتاب می‌تابد و برنامه‌هایی از قبیل شنا، ورزش‌های آبی، حمام آفتاب،دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی، اسب سواری و گلف برقرار است.
بهار، فصل زیبایی و شکوفایی قبرس است. آب و هوای این فصل، گرم است و گاهی باران می‌بارد. روزها دارای گرمای مطبوع است، اما در شب ممکن است که درجه حرارت کمی کمتر شود. بهترین فصل برای کسانی است که مایلند در طبیعت به گشت و گذار بپردازند، چون همه جا سبز است و گل ها شکفته اند.
ژوییه و آگوست در تابستان، گرم‌ترین ماه‌های سال هستند. گرما و خشکی، تا ماه نوامبر ادامه دارد. تمام قسمت هاى قبرس داراى آفتاب می باشند و در مرکز جلگه و قسمت هاى شرقى جزیره، آفتاب بیشترى می‌تابد. جزیره ی قبرس در طول سال به مدت ۶ ماه آب و هواى تابستانى دارد. اختلاف درجه ی حرارت میان نواحى ساحلى و داخلى در بین روز و فصول چشمگیر است.
فصل شنا، از اواخر ماه آوریل تا اوایل نوامبر (اوایل اردیبهشت تا اواسط آبان) طول می‌کشد. در طول تابستان دمای آب حدود ٢٨ درجه‌ی سانتی‌گراد و در زمستان ١۶ درجه‌ی سانتی‌گراد است. از بهار تا آخر تابستان به طور متوسط یازده ساعت خورشید می تابد. خرداد، تیر و مرداد گرم ترین ماه های سال و بهترین فصل برای شنا و تفریحات دریایی هستند.
در ماه آگوست که گرمترین ماه سال است، میانگین دمای هوا ۲۱ درجه سانتی گراد و در ژانویه و فوریه که سردترین ماه ها می باشند، میانگین دمای هوا ۱۰ درجه سانتی گراد است.
روزهای آبان دارای گرمای مطبوع برای مسافرت های پاییزی است. در این فصل کماکان می شود شنا کرد و ورزش های فضای باز را انجام داد.
فصل زمستان قبرس، هوایی پاییزی برای مسافران خارجی دارد. گاهی اوقات باران می بارد، اما هنوز خورشید در بعضی روزها نور افشانی می کند و هوای بسیار مناسبی است برای تفریحات و ورزش های خارج از منزل. شب‌های زمستانی، دمای هوا پایین می‌آید و کمی سرد است؛ اما در طول روز هوا آفتابی و گرم است و گاهی اوقات باد می‌آید و باران می بارد.
قبرس در طول زمستان متاثر از بادهاى غربى و جنوبى دریاى مدیترانه و در تابستان متاثر از بادهایى است که از سمت شمال می وزند. این جزیره با توجه به موقعیت جغرافیایى خود کاملا متاثر از این جریانات هوایى می باشد.
در بهمن روزها به ندرت گرم و شب ها سرد هستند. درختان بادام شکوفه کرده اند و هوای بسیار مناسب برای ورزشاسکی در کوه های ترودوس است. اسفند هوای معتدل و مطبوع بهاری دارد و برای تفریحات و ورزش های خارج از منزل و پیاده روی مناسب است.

جغرافیای قبرس (Cyprus Geography)

جزیره ی قبرس با وسعت ۹۱۲۵ کیلومتر مربع در شمال شرقی دریای مدیترانه، از نظر مساحت سومین جزیره‌ی بزرگ در دریای مدیترانه بعد از جزایر سیسیل و ساردینا محسوب می‌شود. این کشور در ۳۸۰ کیلومتری شمال مصر، ۱۰۵ کیلومتری غرب سوریه و ۷۵ کیلومتری جنوب ترکیه واقع شده است، با کشور یونان ۸۰۰ کیلومتر فاصله دارد و نزدیکترین جزایر یونانی کارپاتوس و رودوس در ۳۸۰ کیلومتری غرب این جزیره واقع هستند.
طول جزیره از غرب به شرق در طولانی ترین قسمت آن ۲۴۰ کیلومتر و حداکثر عرض آن از شمال به جنوب حدود ۱۰۰ کیلومتر مربع می باشد. مساحت کم جزیره‌ی قبرس امکان بازدید از تمامی قسمت‌های آن را ظرف چند روز به گردشگران می‌دهد.
تمام مناطق قابل کشت در قبرس در حدود ۸/۴۶% از کل جزیره می باشد. از کل مناطق قابل کشت تقریبا ۲۱% آبیاری می شوند. کل مناطق جنگلی ۱۷۳۵ کیلومتر مربع و یا ۷۴/۱۸% کل جزیره می باشد. بنادر مهم در بخش یونانی نشین قبرس عبارتند از لیماسول Limassol، لارناکا Larnaka و پافوس Paphos و در قسمت ترک نشین قبرس عبارتند از فاماگوستا و کایرنیا Kyrenia.
قبرس جزیره‌ای کوچک و توریستی است که سواحل بکر، زیبا و رؤیایی، با مناطق پوشیده از سروهای سر به فلک کشیده و جنگل‌های کاج با زیبایی بی‌نظیر خود همیشه برای جهانگردان جذاب بوده است. برخورداری از آب و هوای پاک و طبیعت خدادادی، موقعیت تاریخی و بناهای قدیمی، سواحل زیبای شنی، خطوط ساحلی صخره ای، استراحتگاه های کوهستانی، آب های شفاف کریستالی و روستاهای بکر و دیدنی و دستیابی آسان و سریع به هر یک از آن ها از ویژگی های بارز قبرس محسوب می شود.
همچنین طبیعت زیبای پاییز و بهار و سرزمین برفی ترودوس در زمستان و سواحل زیبا در تابستان، همواره پذیرای مسافران قبرس است. قبرس جزیره ای نیمه کوهستانی بوده و کوه های آن معمولا در نواحی شمال و جنوب غربی قرار داشته و دارای جلگه های وسیعی در مناطق مرکزی می باشد.
رشته کوه ترودوس در مرکز جنوب قبرس قرار گرفته است و بلندترین قسمت آن کوه المپوس (Olympus) با ۱۹۵۲ متر ارتفاع است. چند رود از کوه های ترودوس به سمت دریا در جریان هستند و دره های عمیق در این ناحیه منظره زیبایی را به وجود آورده اند.
رشته کوه کایرنیا در طول باریکه ساحلی در شمال قبرس امتداد دارد. این رشته کوه در بلندترین قسمت به ۱۰۲۴ متر در قله ی کیپاریاسونو می رسد. این رشته کوه با وجود دره های متعدد، محیط بسیار زیبایی دارد.
جلگه ی مرکزی بین رشته کوه های شمالی و جنوبی واقع شده است و سطح آن از دریا پست تر است. این جلگه توسط رودهای جاری از رشته کوه های پیرامون در شمال و جنوب بهره می برد.
قبرس دارای گیاهان طبیعی متنوعی می باشد. علاوه بر وجود گل ها و گیاهان زیبایی که در مناطق مختلف قبرس از قبیل دره های کایرنیا و ترودوس وجود دارد، انواع گوناگونی از درختان مختلف نیز موجود است. قبرس دارای انواع درختان مرکبات، باغ های زیتون و کوه های پوشیده از جنگل های کاج است.
قبرس همچنین از نظر تنوع پرندگان و حیوانات، از نقاط قابل توجه در جهان می باشد. به علت موقعیت این جزیره، همواره به عنوان محل توقف هزاران نوع مختلف از پرندگان مهاجری که به سرزمین های جنوبی مهاجرت می نمایند، مورد استفاده قرار می گیرد. قبرس همچنین به عنوان زیستگاه طبیعی مناسبی برای انواع حیوانات دریایی که در خشکی نیز زندگی می کنند، مورد استفاده قرار می گیرد.
قبرس دارای دو دریاچه نمک می باشد که یکی از این دریاچه های نمک، مصرف خوراکی دارد.

پول و اقتصاد قبرس (Cyprus Economy)

واحد پول قبرس، از سال ۲۰۰۸ یورو می باشد.
قبرس سومین جزیره ی بزرگ دریای مدیترانه است، که در تقاطع سه قاره ی اروپا، آسیا و آفریقا و راه های بازرگانی اولین تاجران تاریخ باستان قرار گرفته است. عامل عمده ی شکل گیری تاریخ قبرس، موقعیت مهم جغرافیایی آن می باشد.
وضعیت عالی جزیره، در زمینه ی کشاورزی و وفور مواد معدنی، قبرس را به عنوان یک مرکز بازرگانی بین راهی مطرح کرد. این ها دلایل اصلی جذب کشورگشایان متعددی بودند که کنترل راه های اصلی بازرگانی آن زمان را با زیر فرمان گرفتن جزیره، تحت کنترل خود قرار دادند.
بعد از تجربه کردن تعداد زیادی از کشور گشایی ها، سرانجام قبرس استقلال خود را به دست آورد و در سال ۱۹۶۰ به عنوان یک کشور مستقل اعلام وجود کرد. یکی از وظایف اصلی اولین دولت آن زمان، تسریع نرخ رشد اقتصادی و ایجاد یک زیر بنای مورد تایید بود. در نتیجه نرخ رشد سالانه در سال های اولیه استقلال به رقم ۷% رسید.
نتایج مطلوب ۱۳ ساله طرح توسعه، به دلیل هجوم ترکیه و اشغال قسمت شمالی قبرس در سال ۱۹۷۴ با یک توقف موقتی مواجه گردید. علیرغم هجوم نظامی ترکیه و عواقب ویران کننده ناشی از آن، اقتصاد قبرس موفق به جبران و به دست آوردن دستاوردهای مهمی گردید.
سطح بالای زندگی در قبرس باعث شد تا مقام پنجم دنیا را در این زمینه، در سال ۲۰۰۵ میلادی به خود اختصاص دهد و از کشورهایی مانند انگلیس،‌ فرانسه و آلمان پیشی بگیرد. ملاک این انتخاب سطح درآمد، بهداشت، آزادی، درصد بیکاری، وضعیت آب و هوایی، ثبات سیاسی، امنیت، تناسب جمعیت از نظر جنسی، رفاه و سطح زندگی است. نرخ بیکاری در این کشور در سال ۲۰۰۹ کمتر از ۳٫۶% بوده که قبرس را در بین ۳۰ کشور اول دنیا قرار می دهد.
اقتصاد جزیره قبرس از آغاز استقلال، مبتنی بر نظام بازار آزاد بوده است. نزدیک به دوازده درصد زمین های قبرس زیر کشتاست و در آن مرکبات، سیب زمینی، گندم، زیتون و جو به عمل می آید. صنایع قبرس چندان پیشرفته نیست و شامل صنایع دستی و محلی می باشد. توریسم، منبع درآمد مهمی برای قبرس محسوب می شود.
صادرات عمده ی قبرس شامل محصولات کشاورزی (گندم، جو، سیب زمینی و مرکبات)، میوه های مختلف،‌ تنباکو، محصولات صنعتی، انواع البسه، کفش و صنایع دستی بوده است. واردات عمده نیز شامل مواد خوراکی، دام زنده، نفت و محصولات شیمیایی، ماشین آلات، وسایل نقلیه و ابزار آلات از کشورهای انگلیس، آلمان، ایتالیا و یونان می باشد.
از اول ماه سال ۲۰۰۴، قبرس یک عضو کامل اتحادیه اروپا می باشد. اتحادیه اروپا قبرس را به عنوان شریک اصلی بازرگانی خود قرار داده است. بیش از ۵۵% صادرات قبرس را جذب و در حدود ۵۰% از مجموع واردات آن را تامین می کند. ۷۰% توریست هایی که از جزیره ی قبرس دیدن می کنند، اصالتا از کشورهای عضو اتحادیه اروپا می باشند. افزون بر این، قبرس روابط نزدیک سیاسی و بازرگانی خود با کشورهای حوزه خاورمیانه را حفظ می کند. از این رو، قبرس به عنوان یک کشور عضو اتحادیه اروپا، تبدیل به یک پل ارتباطی بین اتحادیه اروپا و خاورمیانه خواهد شد.
قبرس همچنین به یک مرکز کشتیرانی بین المللی تبدیل شده و خدمات کشتیرانی را در تمام دنیا ارائه می دهد و با یک ناوگان، شامل ۲۷۰۰ کشتی و بیش از ۲۶ میلیون تناژ ناخالص، رتبه ششم لیست کشورهای پیشرو در امور دریای را دارا می باشد.

سرمایه گذاری های خارجی در قبرس

یکی از اهداف اصلی دولت در سیاست های توسعه و عمران، جذب سرمایه گذاری خارجی در تمامی بخش های اقتصادی است با شدت بیشتری در زمینه تکنولوژی های پیشرفته. در جهت جذب سرمایه گذاری خارجی و ارتقا رفاه اقتصادی در قبرس، دولت سیاست سرمایه گذاری خارجی را برای هر دو ملیت های اتحادیه اروپا و غیر اتحادیه اروپا آزاد کرده است.
مراحل اداری نیز ساده تر شده و در بیشتر بخش های اقتصادی و همچنین در مورد حداقل سرمایه گذاری و درصد مشارکت خارجی ها، هیچ گونه محدودیتی اعمال نمی گردد. به علاوه، تشریفات زاید اداری نیز برای رواج و ایجاد موقعیت های سرمایه گذاری افرادی که غیر ساکن می باشند، کمتر شده است. در نتیجه، شرکت های خارجی اکنون فرصت سرمایه گذاری و ایجاد تجارت و بازرگانی را در قبرس با شرایط برابر با سرمایه گذاران محلی دارند و هیچ گونه تفاوتی بین شرکت های خارجی و قبرسی وجود ندارد.
مهمترین عواملی که قبرس را به عنوان یک مرکز بازرگانی بین المللی مطرح می کنند، به شرح زیر است:
عضویت در اتحادیه ی اروپا
موقعیت سوق الجیشی واقع در تقاطع بین سه قاره و ارایه خدمات به عنوان پاسگاه اروپایی خاورمیانه
نظام مالیاتی مطلوب شامل ۱۰ درصد مالیات شراکت
نظام آزاد سرمایه گذاری مستقیم خارجی
ساده تر شدن مراحل اداری برای به دست آوردن مجوزهای ضروری و توافقنامه های متقابل سرمایه گذاری با ۱۷ کشور
هزینه های پایین برنامه ریزی و عملکرد
نیروی کار واجد شرایط بالا، تحصیل کرده و آشنا به چندین زبان
قراردادهای دو جانبه مالیاتی با ۴۰ کشور
آزادی نقل و انتقال (تبدیل) ارز خارجی
فراهم بودن منطقه آزاد
راندمان قانونی، خدمات حسابداری و بانکداری
استاندارد اروپایی زندگی
آب و هوای دلپذیر و ویژگی های جغرافیایی مطلوب
عالی ترین سطح تکنولوژی مخابراتی
کشور دموکراتیک (مردم سالاری) با بازار آزاد اقتصادی
ثبات سیاسی
میزان پایین بزهکاری، یکی از کمترین ها در اروپا

http://touristo.ir/wp-content/uploads/2017/11/5a206f23d8637.jpg

فرهنگ مردم قبرس (Cyprus Culture)

این کشور از نظر نژادی به دو گروه عمده‌ی یونانی‌نژاد و ترک‌نژاد تقسیم می‌شود، یونانی‌ها شامل مسیحیان، ارتدوکس، کاتولیک ارامنه، مارونی‌ها و یهودیان ۸۰ درصد کل جمعیت و ترک نژادهای مسلمان قبرس نزدیک به ۲۰ درصد کل جمعیت را تشکیل می‌دهند. از حدود ۳۰۰۰ سال قبل که یونانی‌ها برای اولین بار وارد جزیره قبرس شدند تا به امروز، همبستگی و علایق بین مردم قبرس و یونان و اختلاط عمیق بین مذاهب قبرس و یونان ادامه دارد و تحولات متعددی که در این جزیره رخ داده نتوانسته است این پیوند مستحکم فرهنگی و مذهبی را بین دو جامعه‌ی قبرس و یونان کاهش دهد یا آن را متزلزل نماید.
در قرن ۱۶ میلادی، سلطان سلیم عثمانی سبب ورود ۲۰۱۰۰ نفر سکنه‌ی آناتولی به قبرس شد و موجب تغییراتی در بافت جمعیت جزیره گردید و جزیره قبرس از آن زمان تاکنون شاهد دو بافت جمعیتی متفاوت از لحاظ فرهنگی، دینی و اندیشه گردید. قرن ۱۹ میلادی نیز آغاز دوران تسلط انگلستان بر این جزیره بود و در این زمان مردم یونانی جزیره همواره علاقه‌مند پیوستن و اتحاد با یونان بودند و در ادامه‌ی این روند در سال ۱۹۳۱ حزب رادیکال ملی که به دنبال تحقق آرزوی اتحاد با یونان بود، شکل گرفت. گرچه این حرکت و حرکت‌های بعدی به دلیل مغایرت با منافع بریتانیا هرگز رنگ واقعیت به خود نگرفت، ولیکن اندیشه‌ی اتحاد با یونان هیچ‌گاه از خاطر مردم یونانی تبار جزیره محو نشد.
ازدواج در روستاهای این کشور به رسم قدیمی انجام می‌شود، بدین ترتیب که بعد از اجرای مراسم در کلیسا، میهمان‌ها به خانه می‌روند و در واقع تمامی اهالی روستا اجازه‌ی شرکت در این میهمانی را دارند و به هنگام شب در محوطه‌ای غذا به همراه موزیک سرو می‌شود، البته حدود ۲۰ تا ۳۰ سال قبل جشن عروسی سه روز یعنی از یکشنبه صبح شروع تا سه‌شنبه ادامه پیدا می‌کرد. جالب توجه این جاست که در حدود ۶۰سال قبل، این مراسم به مدت ۴۰ شبانه‌روز ادامه پیدا می‌کرد.

زبان مردم قبرس (Cyprus Language)

زبان و خط رسمی قبرس، یونانی و ترکی می‌باشد. هر کدام از یونانی ها و ترک نژادهای ساکن قبرس، آزادی کامل جهت به کار بردن زبان خود را دارند. زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم، در هر دو جامعه دارای کاربردهای عملی فراوانی است. فرانسه و آلمانی نیز در صنعت توریسم مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به تسلط قبرسی ها به زبان انگلیسی و وجود موسسات تحصیلی فراوان به زبان انگلیسی از مقطع مهد کودک تا دکترا، مهاجران می توانند بدون نیاز به یادگیری زبان یونانی یا ترکی امکان ادامه تحصیل داشته باشند.

مذهب مردم قبرس (Cyprus Religion)

دین در قبرس آزاد است. هشتاد و پنج درصد مردم قبرس، مسیحی ارتدکس یونان هستند. سایر ادیان نظیر ارمنی ها، مارونیت ها، کاتولیک های رومی، لاتین ها و مسلمانان در این جزیره وجود دارند. اکثریت مردم قبرس شمال مسلمان هستند و اگر چه به طور عادی به مساجد نمی‏روند و لباس مذهبی نمی‏پوشند، اما مراسم مذهبی را جشن می‏گیرند.
از سال ۱۹۷۴ که جزیره قبرس عملا به دو بخش تقسیم شده است، قسمت شمالى مسلمان‌نشین مستقیما تحت نفوذ ترکیه قرار گرفته است. البته واضح است که حمایت ترکیه از مسلمانان جزیره به علت مسلمان بودن آنان نبوده و بلکه ناشى از سیاست پان‌ترکیسم و ادعاى آن کشور مبنى بر حمایت از اقلیت‌هاى ترک در جهان مى‌باشد.
در بخش یونانى‌نشین با توجه به نفوذ فوق‌العاده مذهب در امور حکومت و در سازمان‌هاى مختلف جامعه، نفوذ مذهب به وضوح به چشم مى‌خورد. ولیکن در بخش ترک‌نشین به رغم مسلمان‌ بودن مردم جامعه با توجه به سیاست لائیک ترکیه و تأثیر مستقیم آن بر این بخش از جزیره مى‌توان گفت که میزان پایبندى مردم به آداب و سنن اسلامى ضعیف و کم‌رنگ است و تنها در شکل صورى به اعمال حج و اعیاد اسلامى و نماز جلوه‌گر مى‌باشد. حجاب در بخش مسلمان‌نشین اجبارى نیست و در نتیجه بسیارى از زنان آن را رعایت نمى‌کنند.

غذای مردم قبرس (Cyprus Food)

آشپزی قبرس، شاخه‌ای از آشپزی یونانی است که اهالی کریتیک، جزایر ایونی، مقدونیه، پونتیاک و کنستانتینوپل مختصری در آن دست برده‌اند. البته اهالی ترک قبرس نیز هنر آشپزی خودشان را نگه داشته اند و غذای ترکی آن منطقه، خاص کشور ترکیه است. معمولا آشپزی یونانی و ترکی از کشورهای شرقی همسایه هم تاثیراتی گرفته‌اند. آشپزی جدید غربی، به خصوص فست فودها هم روز به روز جایش را در دل مردم جزیره، بیشتر باز می‌کند.
اهالی قبرس، غذا را به چشم یک جشن بزرگ نگاه می‌کنند. اهالی این کشور معمولا در هر غذا، از سبزیجات تازه‌ای مثل کدو، فلفل سبز، بامیه، لوبیا سبز، آرتیشو، هویج، گوجه‌فرنگی، خیار و کاهو استفاده می کنند. انواع لوبیا، نخودفرنگی، نخود و عدس، هم در آشپزخانه‌ها و هم در دیگ های غذا پیدا می‌شود. چاشنی غذاها بیشتر نمک، فلفل، زیره و آویشن کوهی است همراه با نعنا و کرفس و جعفری. نعنا در همه جا می‌روید، در نتیجه مورد علاقه ی مردم است و همیشه در غذاهایشان استفاده می کنند.
از معروف ترین غذاهای قبرس می‌توان به نوعی کباب اشاره کرد که در آن گوشت با انواع سبزیجات مثل پیاز، جعفری، گوجه فرنگی پخته شده و به همراه نان به صورت ساندویچ سرو می‌شود و سوولاکی نام دارد.
موساگا یکی دیگر از غذاهای معروف قبرس است که با بادمجان تهیه می‌شود، به این ترتیب که بادمجان را در ظرف چیده و روی آن را با نعناع و انواع سبزیجات به همراه گوشت چرخ شده می‌پوشانند و روی آن خامه می‌ریزند و در فر می‌گذارند.
غذاهای خاص رستوران های منطقه ی ترک نشین قبرس، شامل مزه، انواع کباب ها (بره، مرغ یا ماهی) و دسرهای میوه و قهوه می باشد. مزه، مجموعه ای از پیش غذاهای سرد و گرم است مانند کوفته (گلوله های گوشتی)، ماست با نعناع، حلیم (پنیر شیر بز).
یکی از غذاهای ویژه قبرس ترک نشین، شفتالی (کباب شفتالو) است که با گوشت ریز، پیاز خرد و ادویه تهیه شده که در چربی بره پیچیده و بریان می شود. از غذاهای دیگر این منطقه می توان ماهی خیسانده در ماست و آبلیمو، دسرهایی از قبیل لکما (نان شیرینی گرد و حلقه ای) و اِکمِک کَدیف با کِرم، سیگارا بورک (پنیر سفید سرخ شده و پیچانده شده در کلوچه)، دلمه یانچی (برگ مو که با برنج، پیاز و گوجه فرنگی پر می شود) و باقلواهایی با طعم های هندوانه، پرتغال و انجیر را نام برد.

مسافت و اختلاف زمانی قبرس (Distance & Local Time)

فاصله و اختلاف زمانی تهران و نیکوزیا (ایران و قبرس)

مسافت تهران تا نیکوزیا ۱۶۳۸٫۳ کیلومتر است.
طول پرواز از تهران تا نیکوزیا حدود ۲ ساعت و ربع می باشد.
نیکوزیا ۱ و نیم ساعت از تهران عقب تر است، یعنی ساعت ۱۲ در تهران معادل ساعت ۱۰:۳۰ در نیکوزیا است.

جشن ها و تعطیلات رسمی قبرس (Cyprus Celebrations)

سال رسمى قبرس سال میلادى مى‌باشد و بنابراین روزهاى شنبه و یکشنبه در این کشور تعطیل و روزهاى دوشنبه تا جمعه روزهاى کارى مى‌باشند. در بخش ترک نشین قبرس نیز به تبعیت از کشور ترکیه سال میلادى ملاک مى‌باشد.

تعطیلات و اعیاد رسمى در بخش یونانى‌ نشین قبرس

اول ژانویه (روز اول سال نو)، ششم ژانویه (عید تعمید)، نهم مارس (دوشنبه ی سبز)، ۲۵ مارس (روز استقلال یونان)، اول آوریل (سالگرد مبارزات آزادى‌بخش قبرس)، ۲۴ آوریل (جمعه ی خوب)، ۲۷ آوریل (عید پاک)، اول ماه مه (روز کارگر)، ۱۵ آگوست (روز جشن صعود حضرت مریم به آسمان)، اول اکتبر (روز استقلال قبرس)، ۲۵ دسامبر (روز کریسمس) و ۲۶ دسامبر (روز هدیه، روز بعد از کریسمس).
در جنوب قبرس، عید پاک مهم‌ترین جشن مذهبی به شمار می‌رود و مفصل جشن گرفته می‌شود. کارناوال‌های خیابانی، حدود پنجاه روز قبل از عید پاک آغاز می‌شوند.

تعطیلات و اعیاد در بخش ترک‌ نشین قبرس

اول ژانویه (روز اول سال نو)، ۲۳ آوریل (روز کودکان)، اول ماه مه (روز کارگر)، ۱۹ ماه مه (روز ورزش و جوانان)، ۲۰ جولاى (روز صلح و آزادی)، اول آگوست (روز مقاومت)، ۳۰ آگوست (روز پیروزی)، ۲۹ اکتبر (روز ملى ترکیه)، ۱۵ نوامبر (روز استقلال)، ۲۵ دسامبر (روز کریسمس).
عید قربان به مدت ۴ روز و روز تولد حضرت رسول اکرم (ص) به مدت یک روز تعطیل مى‌باشد.

منبع : visa-tour.com

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها


جستجو در مطالب سایت